1 dag geleden
1 dag geleden
Het einde van het jaar nadert. Voor ondernemers is dit hét moment om stil te staan bij relaties en medewerkers. Waar doe je dat beter dan op een plek die sfeer, smaak en beleving combineert? Aan het Waalplein, met uitzicht op de Waal en de brug De Oversteek, ligt restaurant REX.
Eigenaren Rick Holtjer en Emely Daoud verhuisden vanuit Amsterdam naar Nijmegen. Niet zomaar: de oud-historische sfeer en de levendige studentenstad trokken hen over de streep. Twee jaar geleden vonden ze een woning én een bijzondere locatie voor hun restaurant op het vernieuwde NYMA-terrein.
Wo en Do 17:00-23:00.
Vrij en Za 11:00-00:00.
Zo 11:00-23:00
Meer weten? Kijk op REX Nijmegen of neem contact op via 06 28901374 of info@rexnijmegen.nl.
Eigenaren Rick Holtjer en Emely Daoud verhuisden vanuit Amsterdam naar Nijmegen. Niet zomaar: de oud-historische sfeer en de levendige studentenstad trokken hen over de streep. Twee jaar geleden vonden ze een woning én een bijzondere locatie voor hun restaurant op het vernieuwde NYMA-terrein.
Contrast tussen binnen en buiten
Het is op het begin wat zoeken op het industriële terrein. Maar als je het eenmaal vindt dan beland je in een interieur gehuld in terracotta, zeegroen en rivierblauwe tinten. Het terras kijkt uit op het Waalplein en de Oversteek. Het contrast tussen binnen en buiten is enorm. Buiten is het rauw en industrieel. “Maar binnen voelt het als een warme deken, zei een gast laatst.”Plek voor ondernemers
Eten bij REX is een feest op zich. Voor groepen van acht personen is boeken een must. Ook kleinere gezelschappen vinden hier een tafel in de sfeervolle ruimte voorin of achterin tegenover de open keuken. Overdag kijk je achterin uit op de bedrijvige koffiebranderij. Speciaal voor ondernemers is REX een inspirerende locatie om samen te komen voor een diner met het team of een borrel met relaties. Je kunt voor diner tot zeventig personen reserveren. Voor borrels is er zelfs ruimte voor honderd tot honderdtwintig gasten. Wie iets bijzonders wil: het restaurant is ook af te huren. Een dj, dansvloer, een eigen invulling van de avond – het past allemaal in de setting van het oude waterbassin.Vers, kwaliteit en met lokale producten
Rick beschrijft het concept als speels en geïnspireerd op de Middellandse Zee. “Denk aan Spanje, Midden- Oosten en een vleugje Italiaans.” Chefkok Jody van den Berg werkte eerder in een luxe fine dining-restaurant en kookt vooral vers en ambachtelijk. Alles wat mogelijk is, maken ze zelf. Zo roken ze de pastrami in eigen keuken en draaien ze hun eigen ijs. “Voor de producten die we zelf niet maken zoeken we partijen die kwaliteit leveren en het liefst uit de buurt.” Brood komt van de Knollentuin, vlees van boerderij De Lindenhof en wijnen van wijnhandel Arends. Het shared dining-concept versterkt de beleving. Je proeft samen van verschillende gerechten. “Met groepen boven de acht hoef je alleen maar na te denken of je een drie- of viergangen diner wil. En met het shared dining concept proef je van alle verschillende gerechten en ontdek je steeds nieuwe smaken.”Reserveer nu een plek in een bruisende omgeving
Wie kiest voor REX, krijgt meer dan een restaurant. Smaak, sfeer en ondernemerschap komen er samen. Of je nu een kerstbrunch, nieuwjaarsborrel, teamuitje of feest plant, hier vind je ruimte, kwaliteit en inspiratie. Het oude industrieterrein is volop in ontwikkeling. Ondernemers organiseren er een teamuitje bij ROX escape rooms en eten daarna bij REX. Of ze maken een ritje met de klassieke oldtimers van 2CV4U en komen borrelen. Gratis parkeerplekken zijn er volop, dus gasten rijden makkelijk aan. Nieuwsgierig? Kom naar het NYMAterrein en ontdek zelf waarom gasten zeggen: het voelt hier als een warme deken.Openingstijden:
Ma en Di gesloten.Wo en Do 17:00-23:00.
Vrij en Za 11:00-00:00.
Zo 11:00-23:00
Meer weten? Kijk op REX Nijmegen of neem contact op via 06 28901374 of info@rexnijmegen.nl.
Op de hoogte blijven van onze updates?

-(2).gif)





